Chorus Mixtus
  
 
 »   Nyheter
 »   Kalender
 »   Forum
 »   Verksamhet
 »   Styrelse
 »   Bildarkiv
 »   Protokoll
 »   Avgifter
 »   Stadgar
 »   Karta
 »   Blanketter
 »   Länkar
 »   Frågor och Svar
 »   Besöksfrekvens
 »   Om webbplatsen
 »   Startsidan

 »   Admin
  

Verksamhet


Chorus Mixtus, som startades i januari 2001, är en blandad kör på norra Öland. 2011 firade vi jubileum - tio år! 2021 är det dax att fira igen - den här gången tjugo år!

2020 Blir ett annorlunda år! Coronan har ställt till det för oss och hela samhället. Vår efterlängtade Amerikakväll är uppskjuten till, förhoppningsvis, hösten. Våra framträdanden på Valborg och Nationaldagen är också inställda. Vi hoppas nu att coronan lämnar Jorden, Sverige och Öland snabbt!

2019 Inleddes med vårsånger på Nabben i Sandvik. 1 maj sjöng vi vårsångerna för de gamle, först på Soldalen i Köpingsvik och därefter på Strömgården i Borgholm. På nationaldagen blev det sommarsånger i parken på Skäftekärr.

Traditionsenligt blev det julsånger på Åkerbohemmet i början av december.

Terminen avslutade med adventskonsert tillsammans med Ölands Blåsensemble i en fullsatt Köpings kyrka.

2018! Vårt första framträdande var på SPFs årsmöte den 8 februari. Därefter såg våren ut som nedan: 28 april - Lilla horn och Trivselkväll med mycket allsång och god mat. 30 april vårsånger på Nabben i Sandvik. 10 maj framförde vi Per Harlings ”Träd in i dansen” tillsammans med kyrkokören och dansare. 15 maj medverkade vi då diakonigruppernas våravslutning. 6 juni traditionsenlig sång i parken på Skäftekärr på nationaldagen. Terminen avslutades med en fantastisk bussresa till Dalarna och Rättvik och Musik vid Siljan. Vi sjöng på Högmässan i Rättviks kyrka den 1 juli.

Hösten inleddes med en rolig Kick Off med mycket sång och festligheter. På Skördefestens invigning den 26 september i Böda Hamn sjöng vi i hårda vindar men med flera tusen åhörare.

Tillsammans med delar av Martinuskören och Conspirito framförde vi Nicaraguanska bondemässa i Köpings kyrka. På diakonins avslutning i Högby församlingshem sjöng vi den 6 november. Traditionsenliga julsånger  framfördes på Åkerbohemmet och tillsammans med Ölands Blåsensemble hade vi julkonsert i Köpings kyrka den 21 december.

2017 blev ett spännande år. Vi startade som vanligt med vårsångerna på Nabben i Sandvik på Valborgsmässoafton. Vårkonserter i Föra kyrka den 5 maj och den 6 maj i Gräsgårds kyrka. Nationaldagen sjöng vi i parken i Skäftekärr.

I juli sjöng Chorus Mixtus för vår kung och övrig publik vid invigningen av "Tematrädgård" i parken på Solliden.

Chorus Mixtus medverkade i teaterspelet på Gamla Gästgiveriet i Södvik. Föreningen Proximus satte upp teaterföreställningen, "Kunglig toilette".

Norra Ölands kyrkokör och Chorus Mixtus framförde Per Harlings "Träd in i dansen", med musiker och dansare, i Köpings kyrka.

Lilla Chorus Mixtus medverkade vid firandet av första advent i Köpings kyrka.

På Åkerbohemmet sjöng vi traditionsenligt julens sånger. Omtanken bjöd på glögg och pepparkakor.

Året avslutades den tredje advent med konsert tillsammans med Ölands Blåsensembel i en fullsatt Köpings kyrka.

Kören har en mängd olika engagemang och uppdrag och våra övningskvällar är måndagar klockan 19.00 i Föra församlingshem.

Vill du sjunga med oss, kontakta vår ordförande Karin Fredriksson 0735-871802.

 

 

Källa gamla kyrka. En fin kväll i fullsatt kyrka blev det i augustikvällen. Konserten var en härlig avslutning på en upptaktshelg som sångarna haft på Skäftekärr och Böda Sand.

Foto: Kerstin Svensson


 

Chorus Mixtus vid nationaldagsfirandet på Skäftekärr 2008.

Foto: Lars Modin

 

     Mars 2021
V Mån Tis Ons Tor Fre Lör Sön
91234567
10891011121314
1115161718192021
1222232425262728
13293031

 Nyheter

  • INSTÄLLT!
INSTÄLLD Amerikakväll...
(2020-01-02)

  • Trd jul på Åkerbohemmet
Traditionsenligt sjön...
(2019-10-23)

  • Julsånger på Bovieran
Julens sånger sjöng v...
(2019-10-23)


Webbplatsen baserad på: FSY PLUS 2.1
© Wikinggruppen